Categorii
Fără categorie

5 sfaturi de cumparare si depozitare condimente, top recipiente condimente

Condimentele sunt o parte esentiala a gatitului sanatos, iar unele chiar au proprietati medicinale. Iata cum poti sa-ti cumperi si sa-ti depozitezi condimentele in bucatarie, intr-un mod cat mai organizat.

Cea mai mare parte a gustului si aromei condimentelor provine din uleiuri si acestea sunt destul de volatile. Prin urmare, este foarte important ca aceste condimente sau ierburi pentru gatit sa fie depozitate in recipiente condimente bine inchise. Din fericire exista o multime de optiuni pentru set condimente, astfel incat sa le tii la indemana, pe blatul din bucatarie sau chiar pe masa, pentru a fi utilizate la discretie.

Sfaturi de cumparare si depozitare set condimente

  1. Cumpara cantitate mici de condimente. Pungile mari de condimente pot fi mai ieftine, dar nu prea te ajuta. Nu este o economie eficienta daca te gandesti ca vei ramane cu ingrediente vechi peste putin timp.
  2. Condimentele nu trebuie tinute la intuneric, dar pentru a evita razele directe ale soarelui este indicat sa le depozitezi intr-un loc rece si uscat din bucatarie. Caldura si lumina distrug uleiurile importante din condimente, afecteaza aroma pe care acestea o disperseaza in mod normal, degradeaza antioxidantii.
  3. Ignora datele de valabilitate – sau „a se consuma de preferinta inainte de..”. Cel mai simplu mod de a-ti da seama daca un condiment este inca bun este sa-l mirosi. Daca are miros placut si putin intepator, inseamna ca inca il poti utiliza. Totusi, aceasta regula nu se aplica pentru chili.
  4. Poate parea ceva depasit, dar este de preferat sa asezi condimentele in ordine alfabetica. Cand un dulap este plin cu borcane si pachete, este dificil sa-ti dai seama ce ai si ce nu ai.. mai ales cand esti pe fuga, cu mancarea pe foc. Acest lucru te va ajuta sa eviti sa cumperi condimente pe care de fapt le aveai in dulap.
  5. Cea mai buna modalitate de a cumpara set condimente este vrac; dupa care le poti macina exact in momentul in care vrei sa le adaugi in mancare. Se poate folosi o rasnita sau un mojar in acest sens.

Mojar cu Pistil din Porţelan Peterhof, 12.5 cm – poate fi folosit cu succes pentru macinarea condimentelor. In ceea ce priveste set condimente, poti opta pentru recipiente inchise ermetic cum ar fi Set Condimente Grunberg cu Suport Magnetic,7 piese, Inox sau Set condimente rotativ cu 12 piese.

Daca vrei sa asezi un set de condimente de baza pe masa de servit, opteaza pentru o oliviera. In general aceasta contine sare si piper, suport pentru servetele, lingurita pentru dozare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *