Categorii
Fără categorie

De ce sa folosim o oala de lapte?

Laptele de casa este o alegere foarte populara pentru multe persoane,deoarece este o sursa excelenta de nutrienți importanti precum calciul, proteinele si vitaminele B12 și D.

Insa azi multi consumatori sunt preocupati de siguranta in alimentatie atunci cand vine vorba de laptele de casa, exista riscul sa contina bacterii daunatoare precum E. coli, Salmonella sau orice alte impuritati care pot pune in pericol sanatarea daca laptele este consumat.

Din acest motiv este recomandat ca laptele de casa sa fie fiert inainte de a se consuma

Iata de ce este important sa fierbeți laptele de casa in oale special de fiert laptele:

Eliminarea bacteriilor, chiar daca laptele de casa se obtine de la animalele sanatoase ca oaie,capra sau vaca, el poate contine bactirii din mediul in care ele traiesc.

Laptele trebuie fiert la o temperatura suficient de mare, timp in care va elimina toate bacteriile si in final va preveni imbolnavirea celor care vor consuma laptele sanatos rezultat.

Odata laptele fiert el poate preveni intoxicatiile alimentare care sunt cauzate de consumul de alimente sau bauturi contaminate cu toxine sau bacterii.

Pastrarea nutrienților, cu toate ca fierberea laptelui poate reduce cantitatea de nutrienți precum vitaminele B și C, nu distruge complet toti nutrientii prezenți in lapte.

Laptele de casa fierbinte este o sursa buna de proteine, calciu și vitamina D, chiar și dupa ce a fost fiert.

Conservarea laptelui

Laptele de casa fiert are o durata de pastrare mai mare decat laptele neprelucrat.

In timpul fierberii, se distrug microorganismele care pot provoca alterarea și stricarea laptelui, ceea ce face ca acesta sa poata fi pastrat timp mai indelungat la frigider decat laptele din comert.

Laptele de casa se poate fierbe in orice tip de oala(mai putin cele cu presiune) sau cratite dar este recomandat sa il fierbeti intr-o oala speciala de lapte, daca nu aveti o astfel de oala o puteti cumpara de pe siteul nostru.

Sunt mai multe oale de lapte disponbile in stoc si anume oala cu capacitatea de 2, 2.5 sau 3 litri, aceste produse sunt realizate din Inox.

Oala de fiert laptele marca Grunberg este fabrica din inox de calitate cu pereti dubli si astfel caldura va fi distribuita uniform si laptele va fierbe fara a exista riscul sa se afume.

Oala de lapte are capac si supapa care va fluiera atunci cand laptele incepe sa fiarba.

Oala are maner din ebonita si poate fi spalata la masina de vase, modelele de oale grunberg pentru fiert laptele nu sunt compatibile cu plitele de inductie.

Daca vrei si tu acest tip de oala in care poti sa fierbi laptele atunci intra pe acest link https://www.market365.ro/oala-inox-pentru-lapte-grunberg-3-litri ,livrarea produselor se face prin curier rapid si se poate livra in orice localitate din Tara.

Pentru sanatatea ta si a familiei tale alege sa fierbi laptele in oale speciale ca cea prezentata mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *