Categorii
Fără categorie

Gustul copilariei din oala de tuci

Ne plangem adesea de gustul preparatelor noastre care, desi respecta o reteta pas cu pas, nu mai au aceeasi savoare cu care am crescut si de care ne bucuram odinioara. Vasul de gatit are o influenta majora nu doar asupra procesului de gatit sau asupra timpului de lucru, ci si asupra aromei finale. Cu toate ca suntem orientati zilnic spre achizitia unor cratite care sa se prezinte cat mai elegant din punct de vedere estetic, nu trebuie sa omitem si calitatea lor. Iar acel gust desavarsit al copilariei cu care ne-au invatat bunicii si stramosii nostri, poate fi astazi redat prin intermediul unor cratite tuci.

Evolutia cratitelor de tuci

Chiar daca odinioara cratitele de tuci erau greu de manevrat din pricina greutatii lor, dar si datorita metodelor si dificultatii de obtinere, în zilele noastre, o astfel de cratita imbina utilul cu placutul. Orice gospodina se orienteaza in cele dintai asupra unor cratite realizate din materiale de calitate precum aluminiu, inox etc. Totusi, inovatia acestor noi cratite de tuci pune in valoare materialele premium precum fonta asociata la interior cu ceramica sau aluminiu marmorat sau aluminiu rezistent la exterior si interior ceramic la interior.

Aceste combinatii de materiale ofera utilizatorilor numeroase beneficii printre care si faptul ca mâncarea nu se mai mai lipi de interiorul cratitei, gatirea va fi realizata in mod uniform astfel incat mancarea n-o sa se mai arda precum in mod obișnuit. Totodata, temperatura de gatit se va pastra constanta pe intreaga durata a pregatirii alimentelor preferate, lucru extrem de important pentru o serie de preparate culinare pretentioase. Datorita acestui fapt si temperatura in oala va fi distribuita uniform, facilitand gatitul de la baza spre varf, chiar si in cazul unor cratite de dimensiuni mari. 

Ce alte beneficii ofera cratitele de tuci

Principalul avantaj e ca poti sa gatesti toate preparatele dorințele cu minim de efort si ustensile. De asemenea, o astfel de cratita poate fi asociata cu numeroase suprafete de lucru si de gatit, precum un aragaz clasic sau pentru gatitul la cuptor. Bineinteles, dat fiind lipsa metalelor din alcatuire, o astfel de cratita nu poate fi utilizata in asociere cu suprafetele de tipul plitei electrice, ceea ce poate fi un mic dezavantaj. 

Chiar dacă greutatea unei astfel de cratite atinge cateva kilograme fiind mai dificilă de gestionat, acest lucru poate fi si un beneficiu in acelasi timp. Greutatea si materialele durabile din constructia unei astfel de oale ii ofera o durabilitate sporita, ceea ce inseamna ca te vei putea bucura de preparatele cu o savoare ca-n copilarie in nerespectate randuri. In loc sa-ti umpli rafturile cu zeci de cratite mai putin ineficiente sau chiar mai scumpe, iti poti imbogati colectia cu una sau doua cratite de acest timp care sa te incante prin vastele lor beneficii. 

Totodata, o astfel de cratita poate fi o alegere inedita de cadou pentru un specialist culinar, detinatorul unui restaurant si inclusiv pentru o gospodina care nu se multumeste cu putin. Cratita de tuci transforma fiecare preparat simplu într-unul extraordinar si memorabil. 

Un răspuns la “Gustul copilariei din oala de tuci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *