Categorii
Fără categorie

Cum sa reciclati brazii artificiali de Craciun?

Daca v-ati decis ca anul acesta sa cumparati un nou brad artificial de Craciun, mai mare sau decorati cu luminite LED, probabil ca va ganditi deja ce ati putea face cu bradul vechi. Iata cateva modalitati prin care puteti recicla bradul artificial de Craciun.

– Donati  bradul artificial vechi de Craciun

Organizatiile non-profit si diverse companii va ofera ocazia de a face un bine comunitatii, prin donarea bradului artificial vechi. Cautati o campanie locala de reciclare si puteti vorbi pentru preluarea bradului vechi. De asemenea, puteti sa va ganditi la scoli, case de batrani sau organizatii de caritate. Acestea ar putea avea nevoie de un brad artificial de Craciun. Unele din aceste institutii acecpta donatii de brazi de Craciun si se pot oferi inclusiv pentru a-l ridica de la dumneavoastra de acasa.

– Reciclati-l ca si plastic

Aratati ca sunteti un consumator constiincios si reciclati in mod corespunzator bradul vechi din plastic. Acest lucru il va impiedica sa ajunga intr-un depozit mixt de deseuri. Majoritatea oraselor au un centru de reciclare unde puteti arunca plastic, sticla, fier vechi, hartie sau brazi artificiali vechi de Craciun. Comunitatea dumneavoastra poate avea inclusiv un serviciu de colectare a gunoiului, asa ca puteti verifica politica lor.

Inainte de  arunca bradul de Craciun vechi, iata cateva sfaturi de urmat:

– desprindeti din bradul artificial toate ghirlandele si ornamentele

– eliminati instalatiile de lumini

– demontati bradul artificial pentru a facilita transportul si reciclarea.

– Gasiti o noua modalitate de a reutiliza bradul vechi de Craciun

Un alt mod de reciclare a bradului artificial vechi de Craciun este sa-l reconditionati.

Incercati sa taiati ramurile pentru a crea coroane sau ghirlande pe care le puteti folosi in orice anotimp. Le puteti lasa la o lungime preferata. In continuare, le puteti imbraca in panglici, lumini si ornamente. Ramurile vechi ale brazilor artificiali de Craciun vor aduce o nota minunata usii de la intrare, balustratelor, terasei din exterior etc.

Daca ati stabilit ce veti face cu bradul artificial vechi, inseamna ca sunteti deja pregatit sa achizitionati un brad nou. Alegeti un brad pre-decorat cu luminite led. Daca spatiul va permite, nu va limitati la un brad prea mic. Bucurati-va de Craciun alaturi de un brad frumos, cu un frunzis superb, ecologic. Pana la urma, este o investitie pe care o faceti o singura data si de care va puteti bucura pentru multi ani de acum inainte. 

Un răspuns la “Cum sa reciclati brazii artificiali de Craciun?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *