Categorii
Fără categorie

Oala sub presiune – 6 motive sa o folosesti

Oalele de presiune nu reprezinta deloc un concept nou si totusi inca exista foarte multe persoane reticente la gandul ca ar putea gati astfel.

Ideea este total eronata, si va explicam mai jos de ce:

Prepararea alimentelor la oale presiune aduce o multime de beneficii fata de alte vase de gatit.

1. Alimentele isi pastreaza o cantitate mai mare de nutrienti si la final sunt mult mai gustoase. Nu este un secret faptul ca gatitul prin prajire sau prin fierbere clasica duce la distrugerea valorilor nutrionale ale alimentelor. Dar gatind alimentele la oale sub presiune veti reusi sa pastrati vitaminele si nutrientii atat de necesari organismului uman.
Oalele cu presiune reduc timpul de gatire cu pana la 70%, ceea ce inseamna automat ca alimentele nu mai sunt intens prelucrate. De cele mai multe ori gatitul sub presiune face ca alimentele sa-si pastreze aroma naturala.

2. Gatiti la oale presiune pentru a economisi energie. Deoarece timpul de fierbere este redus in mod semnificativ, automat veti putea economisi energie fie ca vorbim despre plite care functioneaza pe gaz sau care functioneaza cu energie electrica.

Avand in vedere costurile de energie crescute, cu totii suntem interesati de minimizarea acestora.

3. Gatiti la oale presiune pentru a economisi timp. Pentru ca timpul de preparare al alimentelor este mai mic cu pana la 70% comparativ cu fierberea clasica, automat veti economisi foarte mult timp. Nu veti mai fi nevoit sa petreceti foarte mult in bucatarie, langa aragaz.

Astfel, puteti folosi acel timp pentru alte activitati care conteaza mai mult pentru tine si familia ta.

4. Gatiti la oale presiune pentru ca incinge atmosfera din bucatarie. Stiti despre ce vorbesc. Data trecuta cand ati fiert carne sau fasole timp de 3 ore bucataria dumneavoastra arata ca o sauna. Schimbati modul de gatit. Experimentati fierberea la oale presiune si veti vedea imbunatatiri semnificative din acest punct de vedere.

5. Aceste oale presiune sunt usor de curatat. Cand gatiti in tigaie sau in oale normale vi se poate intampla ca lichidul sa dea in foc sau uleiul sa se scurga pe sau langa aragaz.

De aceea plita sau aragazul dumneavoastra trebuie curatate in mod periodic.

Din fericire aceste oale presiune au un sistem foarte interesant si fix de inchidere etans ceea ce va asigura pe dumneavoastra ca lichiul „nu va da in foc”.

Capacul este etans si alimentele fierb bine in interior. Fara pete pe aragaz si fara „accidente” care provoaca murdarie nedorita.

6. Puteti cumpara oale presiune de diferite capacitati in functie de cantitatea de alimente pe care o gatiti in mod uzual. Cele mai mici oale presiune au 5 – 6 litri, iar cele mai incapatoare au 14 litri. Tot legat de dimensiune, luati in calcul si circumferinta: 22 cm, 24 cm etc.

Exista modele de oale fabricate din inox sau din aluminiu, unele din modele au 2 capace, unul din sticla si atunci o puteti folosi ca o oala normal.

Iata ca aveti toate motivele sa investiti in oale presiune de calitate. Gatiti mai eficient si mai sanatos pentru intreaga familie.

Un răspuns la “Oala sub presiune – 6 motive sa o folosesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *