Categorii
Fără categorie

Care sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere

In Romania au loc mii de accidente rutiere in fiecare an, de la accidente usoare, tamponari pana la accidente cu vamatari corporale sau decese.

Accidente in care sunt implicate persoane care conduc sau se afla in vehicule, pietoni sau trecatori.

Cele mai frecvente cauze care duc la accidente rutiere sunt:

Condusul cu viteza excesiva este una din cele mai comune cauze ale accidentelor rutiere, datorita sofatului cu viteze care depasesc cu mult limita legala, timpul de reactia al conducatorului auto se reduce si astfel creste foarte mult riscul producerii unui accident.

Neacordarile de prioriate in trafic, in marile intersectie, incalcarile regulilor de prioritate sau trecerea pe culoare rosie a semaforului, neacordatea de prioritate pentru pietoni in trecerile fara semafor, nerespectarea acestor reguli pot provoca accidente rutiere cu consecinte grave.

Conducerea masini sub influenta alcoolui,drogurilor sau a altor substante interzise prin lege pot afecta abilitatea soferilor de a conduce safe si reactiona cat mai rapid in situatii neprevazute si care se pot incheia cu accidente grave sau chiar decese.

O alta cauza care poate produce accidente rutiere este neatentia la volan

Daca esti distras sau nu acorzi o mare atentie la drum pentru ca esti prins cu vorbitul la telefonul mobil sau trimiti mesaj ori faci live pe retelele sociale chiar si atunci cand mananci la volan se pot intampla lucruri neprevazute si cel mai important astect este sa te concentrezi la drum.

Indisciplina in trafic a pietonilor—atunci cand unul sau mai  mult pietoni traverseaza o strada printr-un loc nepermis sau nu respecta culoare semaforului este unul din motivele pentru care au loc accidente rutiere.

In cazul in care esti victima unui accident rutier care nu sa produs din vina sau culpa ta fie ca ai fost conducator auto sau pieton poti sa optii despagubiri morale si materiale pentru suferinta cauza din acel incident.

Ai rude sau prieteni care au suferit vatamari corporale in urma unor accidente rutiere atunci trebuie sa ii pui in legatura cu www.corect-daune.ro pentru ca au dreptul la despagubiri atat pentru daune morale cat si pentru daune materiale.

Lipsa de experienta sau nivelul de pregatire al soferului mai ales in cazul celor tineri care obtin permisul de curand si care nu au experienta necesara pot avea anumite probleme atunci cand trebuie sa evalueze rapid anumite situatii.

O masina care nu este intretinuta corect poate cauza foate multe necazuri fie ca vorbim despre sistemul de franare sau de iluminare care nu functioneaza corespunzator  poate duce la accidente.

Vremea nefavorabila este de multe ori o cauza pentru producerea de accidente rutiere, conducerea pe ploaie, vant puternic, zapada sau ceata face conducerea masini mai dificiala si sporeste riscul de accidente auto

Este foarte important sa fii atent la drum, sa respecti regulile de ciculatie, sa respecti pe ceilalti participanti in trafic pentru a putea preveni  producea de accidente rutiere care se pot solda cu vatamari corporale sau chiar decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *