Categorii
Fără categorie

De ce sa folosim manusi de unica folosinta?

Manusile de unica folosinta sunt produse foarte utilizate in multe domenii de activitate, in special in domeniul medical ori al industriei alimentare sau horeca.

Acestea sunt realizate din diferite materiale, cum ar fi latexul, nitrilul sau polietilena, si sunt folosite pentru a proteja mainile de germeni, bacterii sau alte substante chimice periculoase.

Manusile de unica folosinta sunt, asa cum sugereaza si numele lor, destinate utilizarii o singura data, nu este un produs refolosibil, odata date jos de pe maine se arunca la gosul de gunoi.Fiind un produs usor de folosit sunt o alegere convenabila pentru foarte multe persoane.

Manusile de unica folosinta sunt disponibile intr-o varietate de marimi:S,M, L, XL, XXL incat sa se potriveasca pentru orice mana mai subtire,mai lata sau mai groasa.

Manusile din latex deobicei sunt de culoare galbena sau alba dar pot exista si in alte variante de culori.Sunt realizate din latex cauciucat ori sintetic se folosesc in industria medicala pentru ca sunt flexibile si noi, se pot folosi perioada mai lungi de timp.Se folosesc foarte mult si in sectorul de intretinere si curatenie, credem ca nu exista casa din Romania sa nu aiba un set de manusi galbene din latex.

Manusile realizate din nitril sau vinil sunt in disponibile in diverse culori, ca negru, albastru ori roz.Acest tip de manusa este realizata dintr-un caucic sintetic numit nitril, care este un material rezistent la chimicale si protejeaza mainile de substante chimic, ulei, grasimi, lichide, etc.

Sunt considerate a fi mai durabile decat cele realizate din latex.

Iar manusile de unica folosinta fabricate din polietilena sunt transparente si permite celor ce le folosesc sa vada prin ele, acest aspect poate fi util atunci cand se lucreaza cu alimente,legume ori medicamente, poti vedea verifica fara a fi nevoit sa scoti manusile.

Acest tip de produs este cel mai ieftin dintre toate tipurile de manusi facand din ele un produs accesibil pentru multe domenii de activitate.

Manusile din polietilena nu sunt rezistente la taieturi, nu sunt durabile ca cele din latex.

Polietilena este un material plastic ce este foarte rezistent la apa si la mucegai, manusile din polietilena sunt mai subtiri decat cele din latex sau nitril

Daca lucrati intr-un domeniu care necesita utilizarea de manusi de unica folosinta, asigurati-va ca alegeti un tip care se potriveste bine mainilor dvs. si care ofera nivelul de protectie necesar.

Preturile sunt in functie de tipul de manusi pe care dorim sa il achizitionam, manusile de unica folosinta din polietilena au preturi incepand de la 3.5 lei pentru un set de 100 bucati, manusile din latex sunt disponibile ori la set de 2 bucati (cele galben de uz caznic) si au preturi incepand cu 5 lei iar cele care vin ambulate la set de 100 bucati (latex alb pudrat sau nepudrat) in functie de marime pornesc de la 50 lei, preturile pentru manusile fabricate din nitril au preturi un mic mai mari decat cele din latex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *