Categorii
Fără categorie

Creste eficienta energetica cu ferestre termopan

Geamul termopan a devenit prima alegerea pentru proprietarii locuinte care doresc sa isi imbunatațeasca eficiența energetica, precum și sa reduca poluarea fonica.

Cu atat de multe opțiuni disponibile azi pe piața, poate fi destul de greu sa alegi tipul potrivit de geam termopan pentru casa ta.

Mai jos iti prezentam care sunt cele mai importante criterii atunci cand trebuie sa alegi un geam termpoan pentru casa ta

Eficiența energetica

Unul dintre motivele principale pentru care proprietarii de case aleg geamul termpoan este imbunatațirea eficienței energetice a locuintelor.

Ferestrele cu geam termopan au doua straturi de sticla cu un spațiu intre ele, ceea ce ajuta la captarea caldurii in interiorul casei.

Acest lucru le face mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat ferestrele care sunt realizate dintr-un singur geam.

Securitatea

Un alt aspect important de luat in calculat atunci cand alegeți geamurile termopan pentru casa dvs. este securitatea sporita.

Ferestrele cu geam termopan sunt mai greu de spart decat geamurile obisnuite ceea ce le face o opțiune mult mai sigura pentru casa voastra.

Cautați sa alegeti ferestre cu sticla securizata sau laminata, deoarece acestea sunt foarte rezistente.

Puteti sa luati in considerate si ferestrele cu sistem de inchidere in multe puncte, pentru o securitate suplimentara.

Daca locuiți intr-o zona destul de aglomerata, reducerea zgomotului poate fi o prioritate maxima atunci cand alegeți geamurile termopan

Ferestrele cu geam termopan pot ajuta la reducerea poluarii fonice externe, facand casa dumneavoastra mult mai linistita

Atunci când alegeți geamuri termopan si prioritatea voastra este sa reduceri cat mai mult zgomului din exterior cautați ferestrele cu o clasa de transmisie a sunetului (STC) ridicata, deoarece acest lucru certifica faptul ca sunt mai bune la reducerea zgomotului.

Cu cat ratingul STC este mai mare cu atat ferestrele pot obtine o izolare fonica mai buna.

Un alt aspect de luat inseama atunci cand alegeți geamurile termopan este sa cautati geam  cu autocurațare sau rame ușor de indepartat pentru curațare.Acest timp de geam este folosit indeosebi la cladirile de birouri inalte dar se pot instala si la orice casa sau apartament.

Geamul termopan este mai scump ca cel simplu si atunci costul este un factor important de luat in considerare dar pe termen lung constituie un avantaj major.

Cautati ferestre termopan care ofera un echilibru bun intre cost și beneficiile oferite.

Instalarea lor trebuie sa fie facuta de profesionisti in domeniu, este recomandat sa alegeti ca instalarea ferestrelor sa fie facuta de aceiasi firma de unde ati cumparat ferestrele.

Daca nu trebuie sa cautați un instalator sau o firma cu experiența in instalarea ferestrelor termopan.

Clima din zona dvs poate poate afecta performanta ferestrelor termopan, spre exemplu daca locuiti intr-o zona rece trebuie sa alegeti ferestre cu o izolare mai mare.Verificati aceste aspect cu reprezentatul firmei de unde doriti sa cumparati ferestrele termopan pentru a face alegerea cea mai buna pentru casa dvs.

De asemenea in functie de orientarea casei dvs cantitatea de lumina solara care intra poate fi afectata, daca ferestrele sunt orientate spre nord vor primi mai putina lumina solara decat cele care sunt orientare spre sub si atunci trebuie sa alegeti ferestre cu propietati diferite.

Inainte de a cumpara cauta sa alegi tipul de geam termopan care sa se potriveasca tipului de locuinta.Cerceteaza ofertele din piata si solicita cat mai multe informatii de la vanzatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *